İnitiatives, öğrencilerin bulundukları sınıflarda ya da sınıf dışında kendi teknolojik cihazları ile yani akıllı telefon, bilgisayar, tablet vb. yoluyla yazma, okuma, ortak çalışma alanı oluşturma, araştırma yapma ve iletişim kurma çalışmalarını yapmaları adına geliştirilmiş bir öğrenim yaklaşımı olarak karşımıza çıkar. Her öğrenciye bir bilgisayarda denilen bu yöntemde, yenilikleri eğitime adapte etme amacı ön plandadır.
Daha Gelişmiş Eğitim
Bu eğitim yaklaşımında gelişen teknolojiden yardım alarak daha nitelikli bir eğitim sağlamak ve öğrenciye olumlu manada katkı sunmak amaçlanır. Günümüz dünyasında her birey gibi öğrencilerin de teknolojiye ihtiyaç duymaları karşısında, teknolojinin eğitime etkili, verimli ve memnun edici düzeyde entegrasyonu ile öğrencilerin gerek kazanımları ve gerekse de gelişmişlik aşamalarının artacağı planlanan bu eğitim programında hedeflerde yüksektir.
Yeni Beceriler
Öğrenmeye yönelik geliştirilen çeşitli projelerde amaçlanan ana hedefler genel anlamıyla şu şekilde sıralanabilir;
- Daha etkin iletişim
- İşbirliği içinde çalışma
- Problem çözme
- Eleştirel düşünme
- Kreatif düşünce
Gibi önemli ve oldukça gerekli olan becerileri kazandırmak İnitiatives’in amaçlarından sayılabilir. Bu eğitim yaklaşımında da tamamen bu amaçlar doğrultusunda doğru analizler, yerinde çıkarımlar ve nitelikli değerlendirmeler yapılmasına olanak sunulur.
Teknoloji İle Adaptasyon
Bu eğitim yaklaşımında internet araştırması, ödevlerde dijital verilerden yararlanma gibi yollarla öğrencinin gelişen teknolojiyi kullanım sıklığının arttırılması sağlanır. Not tutma aşamalarında öğrencilerin kendi cihazlarını kullanımları ve teknoloji yardımı ile problem çözme yeteneklerini geliştirmeleri ve de kendi öğrenim yollarına sahip olmaları amaçlanır. Bu şekilde teknolojinin tam ve doğru manada eğitimle adaptasyonun sağlanarak yüksek düzeyde verim alınması, eğitimin memnun ediciliğini ve etkililiğinin artırılması ana gaye olarak ortaya çıkar.
Bire Bir Eğitim Programı
Eğitim için sürdürülen yenilik arayışları içerisinde, gerek eğitime sağlayacağı olumlu katkı, gerekse de 21. yüzyıl eğitim ve öğretim beklentilerini karşılama potansiyeli ve çözümsel açıdan sağlayacağı etki ile bu öğrenim yaklaşımı umut vaat eden bir programdır. Gelişen teknoloji ve teknolojik imkanların en doğru şekli ile eğitimle entegrasyonunu arttırmayı amaçlayan ve bire bir şekilde gerçekleşen eğitim programıyla öğrenme beklentilerini karşılamayı hedefleyen sistemle öğrencilerin olumlu yönde gelişimleri sağlanabilir.
0 Yorum