Raspberry Pi mini bir bilgisayardır. Raspberry Pi Vakfı tarafından desteklenmekte ve genellikle hobi amaçlı kullanılmaktadır. Kredi kartı büyüklüğünde olan Raspberry Pi, dünyadaki en güçlü bilgisayar olmasa da fiyat olarak gayet cazip bir araç konumundadır. Bu bakımdan Raspberry Pi günlük kullanıma uygun bir bilgisayar konumundadır.

Peki, Raspberry Pi’ yi Kullanabilmek İçin Neler Gereklidir?
- 5 Volt micro-usb adaptör
- Class-10 Micro SD kart (Minimum 4GB)
- SD Card Formatter (SD Kartı formatlamak için gerekli program)
- Win32DiskImager (SD karta işletim sistemi yazdırmamız için gerekli olan program)
Bir başka geliştirme kartı olan Arduino ile Raspberry Pi’ nin donanımsal olarak farkları mevcuttur. Donanım açısından Raspberry Pi, Arduino’ ya göre daha iyidir. Fakat Arduino, Raspberry Pi’ ye göre çok daha kolay programlama imkânına sahiptir. Raspberry Pi’ yi iyi bir şekilde kullanabilmek için Linux komutlarına hâkim olmak gerekmektedir.
http://kdrpnlc.com/arduino-nedir/
Gelelim Raspberry Pi’ nin Faydalarına (Eğitim Açısından)
Raspberry Pi’ kar amacı gütmeden oluşturulmuş bir geliştirme kartıdır. Bu bakımdan Arduino’ nun faydaları ile benzerdir. Çağımızın artık vazgeçilmez bir öğrenme alanı olan kodlama becerisinin geliştirilmesi/artırılması hedeflenmektedir.
Kodlama çocuklara sadece teknoloji becerileri değil;
- Problem Çözme
- İletişim Kurma
- Takım Çalışması
- Planlama
- Karar Verme
- Kritik düşünme
gibi hayatın her alanında faydalı olan, hem bugünün hem de yarının mesleklerini yapmak için gerekli olan birçok beceriyi geliştirme olanağı da sunmaktadır.
Neden Bir şeyleri Kodlamak Bu Kadar Önemli?
- Kodlama çocuklara yalnızca bir programlama dili değil, bununla beraberinde matematik, problem çözme, takım çalışması, yaratıcılık, sanatsal becerilerini geliştirmeleri açısından da kazanım sağlamaktadır.
- Çocuklara kodlama ile algoritmik düşünme becerilerini ayrıca tasarım odaklı düşünebilme becerilerini de geliştirmelerini sağlamaktadır.
RASPBERRY Pİ İLE YAPILAN ÖRNEKLER
- Sese Duyarlı Alarm Devresi
- Uzaklık Ölçümü
- Wi-Fi Robot
- Ev Otomasyonu
- Sensör İle Sıcaklık Ve Nem Kontrolü
Yukarıdaki örneklere ek olarak kendi sunucunuzu kurabilir ve de yönetebilirsiniz. Tüm bu örneklere bakıldığında askeri, eğitim, tıp gibi çok çeşitli alanlarda kullanılabilecek, geniş kapasiteye sahip bir cihaz olduğu sonucuna varabiliriz.
0 Yorum