Yapay zekanın en kısa tanımı aslında yapay insan yapmaktır. Günümüzde Yapay zeka çalışmalarına bakacak olursak karşımıza her zaman aynı şey çıkar, insanları taklit edebilen makinalar. Yapay zeka insanların yapmış olduğu düşünme, konuşma, anlaşma, fikir yürütme, sorun çözme vb. gibi işlevleri yapmak için programlanan yapay araçlardır. Yapay araçlardır diyorum her ne yapılırsa yapılsın bütün bu çalışmalar ne kadar başarılı olursa olsun yapay olarak kalacaktır. Yapay zekanın en temel amacı insan hayatını kolaylaştırmaktır. En basit örneklerden birisi sizinle iletişime geçen telefonlarınızdaki yazılımlardır. Sizinle sohbet eden ve isteklerinizi yapan bu programlar ilerleyen zamanlarda sizler için ev işlerini de yapmaya başlarsa hiç şaşırmayın. Çünkü bahsettiğim gibi yapay zekanın geliştirilmesindeki en büyük amaç insan hayatını kolaylaştırmaktır. Yapay zekanın temeline bakıldığında bir yazılımdan ibaret olduğu görülmektedir. Yapay zeka günümüzde hemen hemen her alanda kullanılan bir teknolojidir. Yazılımın olduğu her yerde Yapay zeka da var diyebiliriz. Örneğin bir hesap makinesine baktığımızda orada da bir yazılım vardır. Kısaca yazılımın gelişmesi ile Yapay zeka da gelişmeye devam edecektir. Yapay zekanın tarihine bakacak olursak eğer II. Dünya Savaşı’na kadar gitmemiz gerekiyor. 

Yapay Zekanın Tarihsel Gelişimi

     Yapay zeka fikrinin ve temelinin ortaya atılması 1943’te II. Dünya Savaşı sırasında gerçekleşmiştir. Yapay zekanın fikir babası olarak bilinen Alan Mathison Turing “Makineler Düşünebilir Mi?” sorusunu ortaya atarak yapay zekanın aslında bir nevi startını vermiştir. Alan Mathison Turing kripto haberleşme sistemlerini analiz ederek üretilen elektromekanik makineler sayesinde Yapay zeka ve bilgisayar bilimini ortaya atmıştır. Alan Turing’in şifresini çözmeye çalıştığı şifre mekanizması Nazilere aitti. Nazilere ait olan bu makinanın ismi ise “Enigma Makinesi”. Alan Turing İngiltere’de Bletchley Park’ta Enigma makinesinin şifresini çözmek için oluşturduğu bilgisayar ile Boole cebrine dayanan veri analiz mantığına göre makine zekasını ortaya atmıştır. Alan Turing yapmış olduğu bu işler ile modern bilgisayarların temelini atmıştır Alan Turing böylece programlama mantığını da oluşturmaya başlamıştır. Programlama yaparken insan zekasından ilham almıştır. 


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

Sizin Tepkiniz Nedir?

komik komik
6
komik
beğendim beğendim
8
beğendim
iğrenç iğrenç
15
iğrenç
Başarısız Başarısız
1
Başarısız
Sinirlendim Sinirlendim
15
Sinirlendim
Korkutucu Korkutucu
13
Korkutucu
Sevgi Sevgi
16
Sevgi
Zekice Zekice
21
Zekice
hate hate
11
hate
confused confused
3
confused
fail fail
15
fail
fun fun
13
fun
lol lol
10
lol
omg omg
6
omg
win win
3
win
Kadir

Legend

Merhaba, Ben Abdulkadir PALANCI. Atatürk Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Öğretmenliği Bölümü Yüksek Lisans öğrencisiyim. Araştırarak yeni şeyleri öğrenmeyi seviyorum. Araştırırken çoğu bilgilerin eksikliği,yetersizliği vb. durumlarla çokca karşılaştım. Bundan dolayı öğrendiğim ve öğrenecek olduğum bilgileri düzenli ve kaliteli bir şekilde sizlerle de paylaşmak istediğim için bu siteyi hazırladım. Her geçen gün yazar kadrosu genişleyen takımımızın arasına sizleri de bekleriz.

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yapay Zeka Nedir?

 
Bir format seçin
Kişisel Test
Kişiliğe dair bir şey ortaya çıkarmayı amaçlayan sorular dizisi
Basit Test
Bilgiyi kontrol etmek isteyen doğru ve yanlış cevaplı sorular dizisi
Anket
Karar vermek veya görüş belirlemek için oylama yapmak
Serbest Yazı
Yazılarınıza Görseller Bağlantılar Ekleyebilirsiniz
Liste
Klasik İnternet Listeleri
Geri Sayım Listesi
Klasik İnternet Geri Sayım Listeleri
Açık Liste
Kendi öğenizi gönderin ve en iyi sunum için oy verin
Oylanabilir Liste
En iyi liste öğesine karar vermek için yukarı veya aşağı basın
Fotoyla Anlatım
Kendi resimlerinizi yükleyin ve birşeyler anlatın
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Ses
Soundcloud veya Mixcloud İçerikleri
Görsel
Fotoğraf veya GIF
GIF
GIF Formatı