Kamu / Özel Kuruluşun Bilgi-Bilişim Merkezi Yöneticisi – Danışmanı
⇒Analiz, planlama, optimizasyon, kurulum/entegrasyon ve sorun giderme hizmetleri
⇒BT altyapılarını daha etkili kullanma ve verimliliği arttırma
Eğitim ve Öğretim Teknoloğu
⇒Eğitim Teknoloğu kısaca Eğitim Teknolojilerine hakim olan ve bu alanda çalışan uzmanlara denir. Eğitim Teknoloğu öğrenmeyi sağlayacak araçların tasarlanmasından, geliştirilmesinden, uygulanmasından ve değerlendirmesinden sorumludur. Bu bağlamda çeşitli Eğitim Yazılımı projelerinde “Öğretim Tasarımcısı” olarak veya “Proje Sorumlusu” olarak çalışabilir.
Öğretim Tasarımcısı
⇒Büyük ölçekli boyutta eğitim, okul, sınıf gibi, öğrenmeyi etkileyen tüm değişkenleri, küçük ölçekli boyutta ise öğrenen öğrenmesini hedef alan öğretim tasarımını çözüm arama yolunda seçenek sunabilir. Çünkü öğretim tasarımı, her düzeydeki resmi ve özel okullardaki öğretimin, ayrıca kamu ve özel işyerlerindeki hizmet içi eğitimin niteliğini artırma yönünde önemli bir işlev üstlenir.
Yazılım-Tasarım Geliştirme Uzmanı
⇒Çalıştıkları firmanın ihtiyaçları doğrultusunda araştırma ve geliştirme çalışmaları yaparak, ihtiyaçları karşılayacak bilgisayar yazılımları üretirler.
Üniversitede Akademik Çalışma
⇒Araştırma yapmak, bilimsel gelişmeleri incelemek, gözlem ve deneyler yapmak, eğitim-öğretim faaliyetlerinde bulunmak, dersler verme, konferans, kongre, sempozyum ve panel gibi faaliyetlerle çalışmalarını paylaşma.
Bilgisayar Sistemleri ve Web Tasarımcısı
⇒İşletim sistemi, bilgisayarda çalışan, donanım kaynaklarını yöneten ve çeşitli uygulama yazılımları için yaygın servisleri kullanabilir veya web tasarımı yapabilir.
Multimedya ve Grafik Tasarım
⇒Grafik tasarım, görselliğin ön planda olduğu bir reklam ve iletişim sanatıdır. Tasarımın kullanılma alanı genel olarak bir hizmet ya da ürün / ürün grubunun etkili şekilde tanıtılmasıdır.
⇒Yapılan tasarımlar ağırlıkla, metinsel olarak desteklenir. Tasarım oluşturulurken ilk amaç göze hitap etmesi ve hedeflenen amacı doğru olarak vurgulamasıdır.
Bilgisayar Programcısı
⇒Farklı sektörlerin ihtiyaç duyduğu değişik konulara ait çok miktardaki bilgiyi, hızlı ve sistematik bir biçimde çözümleyebilmek ve değerlendirebilmek amacı ile program yazan ya da güncelleyen kişilerdir.
⇒Bilgisayar programcısı olmak isteyenlerin; sistemli düşünme gücüne sahip, matematikle ilgili ve bu konuda başarılı, kendini yenileyebilen, araştırmacı, bir konuda verilerin çözümlenmesi için yapılması gereken işlemleri kavrayıp bunu bilgisayar diline aktarabilen, sabırlı ve dikkatli kimseler olmaları gerekir.
Test ve Değerlendirme Uzmanı
⇒Kurum içinde tüm sınavları düzenlemek, sonuçları değerlendirmek ve sunmak,
⇒Değerlendirme toplantıları öncesinde ihtiyaç duyulan tüm raporları/sunumları hazırlamak
⇒Ölçme ve değerlendirme yazılımlarını kullanabilmek ve ölçme araçları geliştirmek.
⇒Sınav sonuçlarının veri girişlerini yaparak, teknik analizlerini çıkarmak, sonuçları konusunda öğretmenleri, bölümleri ve okul yönetimlerini bilgilendirmek,
Proje Yöneticisi
⇒Proje ekibinin yöneticisi olarak, idari ve mali süreçlerin karar ve uygulama aşamalarını kontrol altında tutan, genel olarak proje koordinasyonundan ve paydaşlarla iletişimin sağlanmasından, toplantıların düzenlenmesi ve yönetilmesinden, inceleme ve faaliyet planı takibinin yapılmasından sorumlu olan nitelikli kişidir.
Ağ Yöneticisi
⇒Bir ağ yöneticisi işi WAN ve LAN geniş alan ağı ve sırasıyla yerel alan ağı için stand gibi bazı bilgisayar ağı mekanizması ile ilgili donanım ve yazılım altyapısı yönetmektir.
Sistem Tasarımcısı
⇒Program ve işlem denemelerinin sonuçlarını değerlendirmek,
⇒Tasarım ve denemelerin sonuçlarını belgelemek,
⇒Sistem denemesi ve kurulmasına yardımcı olmak,
⇒Bilgi toplamak, işlem ve denetim yöntemlerini tasarlamak,
⇒Programcılara ve yönetmelikleri yazanlara yol göstermek,
KAYNAKÇA
http://www.botemezunu.com
http://bote.aef.marmara.edu.tr/hakkinda
https://www.isbul.net/is-rehberi/makaleler
http://www2.bilisimdekariyer.com
PPT sunusu için TIKLAYINIZ.
0 Yorum